Η Μισέλ κι εγώ.

Η

Η Μισέλ Γιανγκ, μια τούμπανο 34χρονη, μητέρα ενός 12χρόνου κοριτσιού, μέλος του στρατού των ΗΠΑ και βετεράνος καθώς είχε συμετασχεί στο πόλεμο του Αφγανιστάν, influencer με πολλούς ακόλουθους, μοντέλο καιταλοιπά, περνούσε πολύ από τον ελεύθερο χρόνο της δίνοντας συμβουλές σε ανθρώπους που υπέφεραν από ψυχικά προβλήματα και είχαν τάσεις αυτοκτονικές.

Το πλατύ χαμόγελο και οι γυμνασμένοι γλουτοί, το φουσκωμένο από σιλικόνη στήθος και οι 100.000 ακόλουθοι μαζί με μια επιτυχημένη καριέρα στον μεγάλο απελευθερωτικό στρατό των ΗΠΑ, ήταν από μόνα τους ένα φαινομενικό διαβατήριο ανωτερότητας και γνώσης. Αν μη τι άλλο, η Μισέλ στα μάτια των αδυνάμων και ασθενών, και όχι μόνο, φαινόταν να μπορεί να κυριαρχήσει επί της ζωής και των προβλημάτων που καμιά φορά αυτή φέρνει. Το δυσάρεστο δε γεγονός, πως ο αδελφός της αυτοκτόνησε στα 14 του χρόνια, λειτούργησε ως κίνητρο, σύμφωνα με την ίδια, για να παρέχει βοήθεια και συμβουλές όπου μπορούσε και να μην σταματά να παροτρύνει απλούς ανθρώπους αλλά και συναδέλφους της από το στρατό, να ζητούν βοήθεια όταν ψυχικά και συναισθηματικά θέματα τους απασχολούν.

Η Μισέλ φαινόταν να απολαμβάνει την επιτυχία όχι μόνο στα επαγγελματικά θέματα αλλά στην ίδια της τη ζωή. Η σχεδόν άψογη σωματική της υγεία, η δυνατή συναισθηματική κράση, το καλλίγραμμο look και το γκαραντί status του United States Army βρισκόντουσαν σε απόλυτο συνδυασμό με τη τέλεια σχέση που είχε αναπτύξει με τη 12χρόνη κόρη της όπως άλλωστε δήλωνε και η ανάρτηση που είχε κάνει στο Instragam την ημέρα των γενεθλίων της, “Χρόνια πολλά στο πιο γλυκό κορίτσι που γνώρισα ποτέ. Το καλύτερο πράγμα της ζωής μου είναι να είμαι η μαμά σου”. Κατά πως έμαθα, μαμά και κόρη ήταν αχώριστες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος:  “Η Μισέλ ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο άτομο, ήταν υπέρμαχος της θεραπείας για ασθένειες ψυχικής υγείας για τους βετεράνους, ενώ προσπαθούσε να βρει λύσεις για πρώην στρατιώτες που δεν είχαν στέγη. Βοηθούσε ως εθελόντρια ανθρώπους που είχαν τραυματικές εμπειρίες στον στρατό. Τον Σεπτέμβριο, είχε κάνει μια ανάρτηση για την Εβδομάδα Πρόληψης Αυτοκτονιών, υπενθυμίζοντας πώς ο μεγαλύτερος αδελφός της είχε βάλει τέλος στη ζωή του όταν ήταν 14 ετών και ενθάρρυνε οποιονδήποτε βρίσκεται σε κίνδυνο να επικοινωνήσει μαζί της”.

Και ερχόμαστε στο προκείμενο, η Μισέλ αυτοκτόνησε. Η Μισέλ με πίεση 8-12, με αιματοκρίτη, ζάχαρο, τρανσαμινάσες οκ, η Μισέλ που έτρεχε τα 100 μέτρα σε 14”,  που έκανε 100 push ups και τα γόνατα της δεν έκαναν κρίτσι-κράτσα, η Μισέλ που ήταν μόλις 34 χρόνων και είχε κόρη 12, η Μισέλ με τα 16 χρόνια θητεία, η Μισέλ με τους 100.000 ακόλουθους και την συμβουλευτική της τάση, αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με τη φίλη της, Σάρα Μέιν, «Η Μισέλ ήταν μια όμορφη ψυχή, μια καταπληκτική φίλη, μια ανύπαντρη μητέρα, μια στρατιωτίνα και είναι η απόδειξη ότι ποτέ δεν ξέρεις τι περνάει κάποιος ή τι δαίμονες μπορεί να πολεμάει». 

Άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε μέρα, για κάθε λογής λόγους, άλλοι αναζητώντας τον Θεό κι άλλοι γιατί τον έχασαν. Οι δαίμονες τους χορεύουν όταν κάτι συμβαίνει και μάλλον ακούν Tim Booth και “Dance of the bad angels”, τίτλο έξυπνα επιλεγμένο καθώς βαφτίζει τους δαίμονες άγγελους, με τον χαρακτηρισμό bad. Όπως δεν υπάρχει καλό επεισόδιο της εκπομπής “Εικόνες” έτσι δεν υπάρχουν και bad angels. Οι άγγελοι είναι άγγελοι και οι δαίμονες δαίμονες. Καλό είναι να έχεις επαφή με τους δαίμονες σου γιατί είναι κι αυτοί δικά σου παιδιά κι όσους κοιλιακούς κι αν κάνεις, δε πρόκειται να πάνε πουθενά.

Δε σκοπεύω να σκοτώσω κανένα δαίμονα από όσους έχω μέσα μου, δε σκοπεύω να προσποιηθώ πως δεν υπάρχουν, δε τους αγνοώ, δε κρύβομαι από αυτούς. Απλά κάνω τον εαυτό μου τόσο εύκολα προσιτό σε αυτούς που φεύγουν από μόνοι τους. Σύμφωνα με μία άλλη φίλη, “Η Μισέλ από έξω έμοιαζε να τα έχει όλα”. Φαίνεται λοιπόν πως εκτός από τους δαμασμένους κοιλιακούς, το αδαμάντινο χαμόγελο, τις θαυμαστές επιδόσεις της στο στίβο της ζωής  ήταν και αυτό είναι σημείο στο οποίο εγώ και Μισέλ διαφέραμε. Η Μισέλ απ’ έξω έμοιαζε να τα έχει όλα ενώ εγώ μέσα έξω μοιάζω να μην έχω τίποτα.

Η Μισέλ φαίνεται πως ήξερε πολλά και μπορούσε περισσότερα. Υποθέτω όμως, εκ του αποτελέσματος, ότι δεν ήξερε πως οι δαίμονες τρέφονται από αυτά που κρύβεις.

https://www.protothema.gr/world/article/1458104/ipa-stratiotis-influencer-kai-mitera-12hronis-evale-telos-sti-zoi-tis-eihe-autoktonisei-kai-o-aderfos-tis/

https://www.protothema.gr/world/article/1458470/video-i-stratiotis-pou-autoktonise-sumvouleue-anthropous-me-psuhologika-provlimata-na-zitoun-voitheia/

https://www.youtube.com/watch?v=-dD82nGWC6E

Γιάννης Κακούρης