Η κόρη της Μ.

Η

Η Λάρα είχε αράξει φαρδιά πλατιά στον καναπέ και δεν επέτρεπε τίποτα να της ταράξει την ευτυχή της ακινησία. Σε αντίθεση με τη Φρίντα, το άλλο μας τετράποδο, η οποία φοβάται και με τη σκιά των ξένων, η Λάρα φαίνεται ατρόμητη απέναντι σε κάθε θόρυβο, καιρική συνθήκη ή παρουσία άλλων ζώων ή ζώοανθρώπων. Τρία πράγματα είναι αυτά που μπορούν να κάνουν τη Λάρα να κλάψει από τα νεύρα ή την απόγνωση της. Να μην φάει παραπάνω από όσο πρέπει, να ακούσει τον Κότσιρα να λέει τη λέξη “ποδάρι” και ο εγωισμός της Miley Cyrus. Στο “ποδάρι” του Κότσιρα όμως, πραγματικά ή παραλύει ή παθαίνει κάτι σα ντελίριο.

Την τελευταία φορά που στον φιλέσπλαχνο Μελωδία εφεμ ακούστηκε πάλι αυτό το θείο άσμα, η Λάρα πήρε φόρα σαν άλλος Kujo και ξεκίνησε να χτυπά το κεφάλι της στον τοίχο. Ευτυχώς ο τοίχος ήταν από γυψοσανίδα κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Βλέποντας το σκηνικό έτρεξα γρήγορα και τράβηξα το καλώδιο από τη πρίζα για να σταματήσει αυτός ο κίνδυνος να εκπέμπει κι έτσι κάπως ηρεμήσαμε. Ωχ, ευτυχώς, είπε η Λάρα, αυτό είναι πιο επικίνδυνο κι από το flowers!

H Λάρα την 1η φορά που άκουσε το flowers με ρώτησε αν, αυτό το τραγούδι έχει παραχθεί από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης; και της απάντησα όχι, το τραγουδάει μια φέρελπις Αμερικάνα εν ονόματι Miley Cyrus. Χμ, έκανε η Λάρα, είναι στο τρελοκομείο; με ξαναρώτησε. Από όσο γνωρίζω όχι, της απάντησα. Γιατί; Μπορείς να τη στείλεις να κάνει εξετάσεις; με ξαναρώτησε. Λάρα, δε γνώριζω τη Miley Cyrus, της απάντησα. Και ποιόν γνωρίζεις δηλαδή; Ξέρεις κανέναν διάσημο;

Διάσημο…μμμμ…δεν είμαι σίγουρος, κάποτε γνώρισα τον Βαγγέλη Βλάχο, ήταν ποδοσφαιριστής. Ποδοσφαιριστής; Έπαιξε στη Μπαρτσελόνα; ρώτησε η Λάρα. Ο Βαγγέλης Βλάχος; Όχι δεν έπαιξε στη Μπαρτσελόνα. Δεν μ’ ενδιαφέρει, άλλον. Μμμμ…κάποτε είδα την Ιβάνα Τραμπ σ’ ένα αεροδρόμιο, τι είναι αυτή η Ιβάνα Τραμπ; Σύζυγος ενός επιχειρηματία που είναι και πολιτικός. Είναι σύζυγος πολιτικού; δε μας κάνει. Οι πολιτικοί είναι ψεύτες και ξέρεις οι ψεύτες με ποιούς κάνουν παρέα και ποιούς παντρεύονται; Όχι δε ξέρω, είπα. Με άλλους ψεύτες, είπε η Λάρα.

Έλα βρες άλλον γιατί από ότι βλέπω η μόνη διάσημη προσωπικότητα που γνωρίζεις μάλλον είμαι εγώ, είπε. Μμμμ…τι να σου πω ρε Λάρα, άλλον διάσημο; Να, ο θείος μου είναι ηθοποιός. Ηθοποιός;;; Η Λάρα στο άκουσμα της λέξης ηθοποιός έδειξε ένα φιλικό ενθουσιασμό. Ο θείος σου ηθοποιός ε; Μμμ…τώρα μπορεί να κάνουμε δουλειά. Έχει παίξει σε καμιά ταινία James Bond; Με ρωτάς αν ο θείος μου ο Γιώργος έχει παίξει σε ταινία James Bond; Ναι αυτό σε ρωτάω, αυτιά δεν έχεις; Χμμμ…εεε…ναι, έχει παίξει σε μία. Αλήθεια;;;; Σε ποιά; ρώτησε η Λάρα κουνώντας την ουρά της.

Έπαιξε στη ταινία, o James Bond στο Κολοσσαίο. Σοβαρά τώρα; ξανακούνησε την ουρά της η Λάρα, τι υπόθεση έχει; Τι υπόθεση έχει ε; Λοιπόν άκου, η Μ στέλνει τον James σε ταξίδι πίσω στο χρόνο για να προσπαθήσει να αποτρέψει τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα. Γιατί να την αποτρέψει; Η Μ φαίνεται πως ήταν καψούρα με τον Ιούλιο κι από μικρό παιδί ονειρευόταν να μπορούσε να τον σώσει και να γίνει αυτή Κλεοπάτρα. Η Μ ονειρευόταν να γίνει Κλεοπάτρα;;; Το’ ξερα!!! Σοβαρά τώρα έχει παίξει σε αυτή τη ταινία ο θείος σου; ξαναρώτησε η Λάρα. Ναι, πολύ σοβαρά. Και τι απέγινε στην υπόθεση; Ο James κατάλαβε πως η ιστορία δε μπορεί ν’ αλλάξει και μετά από όλες τις αποτυχημένες απόπειρες να ενημερώσει και να πείσει τον Ιούλιο πως κινδυνεύει, εκείνος τον πέρασε για επαναστάτη και τον συνέλαβε. Στο τέλος όμως αποφάσισε να του χαρίσει τη ζωή με αντάλλαγμα πληροφορίες για το πως ράβεται ένα σμόκιν.

Η ταινία τελειώνει με τον Ιούλιο Καίσαρα να απαγγέλει λόγο στο κατάμεστο Κολοσσαίο φόρωντας το σμόκιν του James και τον James να περιφέρεται με μια χλαμύδα και σανδάλια στα περίχωρα της Ρώμης μην εχόντας τη δυνατότητα να επιστρέψει πίσω στο μέλλον. Σοβαρά τώρα; Υπάρχει τέτοια ταινία κι έχει παίξει εκεί ο θείος σου ο Γιώργος; Σοβαρά; Σοβαρότατα, απάντησα. Και τι ρόλο είχε ο θείος σου; Ο θείος μου έπαιξε τον σουβλατζή που είχε καντίνα έξω από το Κολοσσαίο και όταν ο πεινασμένος και ράκενδυτος πράκτορας 007 τον πλησίασε και τον ρώτησε αν έχει, χαβιάρι και μαρτίνι shaken not stirred, εκείνος του έδωσε ένα πίτα καλαμάκι απ΄όλα, ένα ποτήρι Μαλαματίνα και του είπε, may the force be with you.

Η Λάρα άκουγε εκστασιασμένη, πολύ ωραία ταινία αφεντικό! Θα ψάξω να τη βρω! Ναι, ψάξε, θα τη βρεις σίγουρα. Ώστε έτσι η Μ ε; Καψούρα με τον Ιούλιο Καίσαρα και βίτσιο να γίνει Κλεοπάτρα ε; Φαινόταν ψωνάρα από παλιά αυτή, παλιοεγωίστρια και ψηλομύτα, ξερόλα Μ. Τον έστελνε τον άνθρωπο σε κάθε ντεμέκ ανεπτυγμένη χώρα να κυνηγά ημίτρελες οπλισμένες κουραδομηχανές κι αυτή όλο κι όλο πατούσε κουμπάκια σε συσκευές ανοιχτής ακρόασης κι έμπαινε σε αυτοκίνητα που της άνοιγαν τη πόρτα. Μεγάλη ιδέα είχε για τον εαυτό της αυτή η Μ.

Αφεντικό; Τι θες Λάρα; Πάω στοίχημα ότι η κόρη της Μ, είναι η Miley Cyrus.

.

https://www.youtube.com/watch?v=G7KNmW9a75Y

https://www.youtube.com/watch?v=w5cH6oZ1a-8

Γιάννης Κακούρης