Χοτ σταφ.

Χ

Ιανουάριος 1η
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καμία συμπάθεια σε τίποτα πρώτο. Θα μπορούσα να πυροβολήσω πολύ εύκολα τη χελώνα που ο εργατικός και συνεπής, καταναγκαστικός της μύθος ακόμα ταλανίζει το μυαλό κάθε τεμπέλη λαγού σαν εμένα. Ο λαγός κυρία χελώνα μπορεί να ήρθε 2ος αλλά τερμάτισε χορτάτος ενώ εσύ ακριβώς μετά το φοτοφίνις τίναξες τα ανύπαρκτα μυαλά σου στον αέρα γιατί η πείνα και η δίψα σε είχαν εξαντλήσει. Και λέω ανύπαρκτα μυαλά γιατί πιστεύω πως δεν υπάρχει δράμι εγκεφάλου μέσα στο αυθαίρετο λυόμενο που κουβαλάς ανά τη γη.

Η Λάρα μόλις έφαγε, η Λάρα είναι το 1 από τα 2 τετράποδα ζώα που έχουμε στο σπίτι. Προτιμώ να μη διευκρινίσω σε αυτό το σημείο τι είδους ζώα έχουμε. Διευκρίνιζω όμως το τετράποδο, γιατί έχουμε και ζώα δίποδα ανάμεσα μας. Η Λάρα μόλις έφαγε το φαγητό της, τη χρονομέτρησα για μία φορά ακόμα. Σε λιγότερο από 1 λεπτό αδειάζει όλη τη γαβάθα και μετά κοιτάζει σαν να λέει, με κοροιδεύετε; μόνο αυτό; Η Λάρα είναι χοντρή σαν εμένα, είναι κι εκείνη σίγουρα λαγός, λαγός που αδιαφορεί ν’ αδυνατίσει αλλά ενδιαφέρεται να φάει. Με τη Λάρα μοιάζουμε πάρα πολύ και μερικές μέρες που βρέχει μετά μανίας συζητάμε για όλα τα θέματα μα πιο πολύ για τα τραγούδια που βρίσκουμε σαχλά, γελοία, τραγελαφικά και χαζά. Επίσης τα βρίσκουμε ηλίθια, άδικα, ταξικά, αυτοκαταστροφικά, ρατσιστικά, σεξιστικά, και άνευ ενδιαφέροντος. Επίσης τα βρίσκουμε ρηχά, κενά και κοντά, κάτι σαν τη πρώην μου.

Θα ήθελα κάποτε να έχω έναν ελέφαντα και ένα λιοντάρι, ίσως ο μόνος τρόπος να εκπληρωθεί αυτή μου η επιθυμία, είναι να επιστρέψω στην επόμενη ζωή σαν ζωολογικός κήπος. Θα πρέπει να θυμηθώ να το γράψω και αυτό στο βιβλίο των μελλοντικών επιθυμιών. Στο μέλλον θα ήθελα επίσης να είμαι μπάλα ποδοσφαίρου, κατασκοπευτικός δορυφόρος, ψηφιακό ραδιόφωνο και αγρός γεμάτος παπαρούνες. Οι παπαρούνες μου θυμίζουν τη μάνα μου, η μάνα μου μου θυμίζει τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου είναι ετοιμοθάνατος καμιά 20άρια χρόνια. Τώρα τον έχουν πάλι με οξυγόνα και θεραπείες και ντεσού περίεργα που κάνει η αδελφή μου που τον έχει αναλάβει, θενκ γκοντ.

Εγώ τη τελευταία φορά που τον είδα, του είχα πάρει τα δύο απαραίτητα φορητά για τη φάση του, τσιγάρα και πάνες. Αστείο σκέφτηκα όταν έβαλα τα φορητά στο καρ, τσιγάρα και πάνες. Τελικά τις πάνες όντως τις χρειαζόταν, τα τσιγάρα ήταν και τα τελευταία. Αφού κάπνισε 27 πακέτα σε 2 μέρες κατέληξε, για μια φορά ακόμα, στο νοσοκομείο, φορητός κι αυτός. Εκεί τον καλωδίωσαν για τα καλά και αφού για πολλοστή φορά, και σε αυτό το νοσοκομείο, μας προετοίμασαν να ετοιμάσουμε κόλυβα, κηδειόχαρτα κλπ, μας τον έδωσαν πίσω αρτιμελή και άκαπνο. Πάει τώρα ένας μήνας που δε καπνίζει και έχει αρχίσει ν’ανακτά κάποιο ελαφρύ χρώμα στη τσιγαρέ στάιλ επιδερμίδα.

Κάποτε κάπνιζα κι εγώ αλλά πολύ λάιτ κατάσταση. Μόνο τα βράδια κάπνιζα, τα βράδια που οι καψούρες κάνουν πικ και οι παρέες ανακαλύπτουν κόσμους γελώντας. Αυτά τα βράδια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, νομίζω. Έκανα σετλ ντάουν που λένε, είναι βαρετό μερικές μέρες το σετλ ντάουν και τώρα τελευταία όλο τρώγομαι να το κουνήσω λίγο. Σκέφτομαι να βάλω το σετλ ντάουν της ζωής μου στο σέικερ και να το αναμείξω με ταλέντα, φοβίες, δυνατότητες, όνειρα, μερικά παραπανίσια κιλά, σκέψεις, ρίσκα, ιδέες, φαντασία, πραγματικότητα και αντοχή και να φτιάξω ένα νέο κοκτέιλ, κάτι φρέσκο, κάτι τολμηρό. Μερικές φορές πρέπει να κάνεις αυτό που δε πρέπει, να τα ρισκάρεις όλα. Εσύ Λάρα τι λες; ρώτησα το προσφιλές τετράποδο.

Η Λάρα ήταν καθισμενη στα δυο της πίσω πόδια. Εγώ λέω πότε θα μου ξαναδώσετε να φάω. Λάρα τώρα σου δώσαμε να φας, της είπα, δεν έχει 3 λεπτά που καταβρόχθισες όλο το μπωλ. Δε με νοιάζει, είπε ξανά η Λάρα το τετράποδο. Αν δε μου δώσετε να φάω θα σας καταγγείλω για κακοποίηση ανηλίκου. Ελά Λάρα, άσε τώρα τις βλακείες, πες μου εσύ τι λες. Εκείνη με κοίταξε με ένα βλέμμα που δεν είχε καθόλου κατανόηση και είπε, εγώ λέω πως όποιος έγραψε αυτό το κολοχότ σταφ είχε καιρό να γαμίσει. Άκου eating my heart out, έλεος. 

Sittin’ here eatin’ my heart out waitin’
Waitin’ for some lover to call
Dialed about a thousand numbers lately
Almost rang the phone off the wall
Lookin’ for some hot stuff, baby, this evenin’
I need some hot stuff, baby, tonight

Θέλω κάτι πολύ χοτ, αλλά δυσκολεύομαι γιατί μ’ αρέσουν οι χοντροί.

 

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=wPlV2dzXWCw

Γιάννης Κακούρης