Αστυνομία Ύπνου.

Α

Αν είχα πολλά λεφτά θα ζητούσα κατ’ επιτάσεως από τη Νικολούλη να βρει τον Βιτορίνο, το μεγάλο αυτό θύμα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Ο διαχρονικός Βιτορίνο εκπροσωπεί τον πιστό αγαπητικό της βοσκοπούλας καμπαρετζούς Μακαρένα, ο οποίος ψάχνοντας για ένα τίμιο μεροκάματο φεύγει για τη πόλη αφήνοντας στην αγαπημένη του τις λιγοστές τους οικονομίες.

Φεύγοντας εκείνος σκέφτηκε “γλυκιά μου, κάνε υπομονή θα γυρίσω σύντομα” ενώ εκείνη είπε “μην στεναχωριέσαι για μένα, θα τα καταφέρω”. Η καμπαρετζού Μακαρένα είχε ήδη έρθει σε επαφή με τους αδελφούς Los Del Rio, φανατικούς θαυμαστές και πιστούς αντιγραφείς των δικών μας – θρυλικών – αδελφών Κατσάμπα. Η σεξουαλικότητα της Μακαρένα, για τη πάρτη της, την έπνιγε με τον ίδιο αδυσώπητο και μοχθηρό τρόπο που ο τυφλός έρωτας έπνιγε τον Βιτορίνο, για τη πάρτη της.

Έτσι όσο εκείνος έσπαγε πέτρες στο 1ο ορυχείο που κατάφερε να πιάσει δουλειά, η Μακαρένα ακούγωντας διαρκώς Σαββόπουλο και Συννεφούλα και διαβάζοντας ακόμα και στο αποχωρητήριο Άννα Καρένινα αποφάσισε να φορέσει καυτό σορτς και ψηλές κάλτσες και να ξεχυθεί στο τοπικό κλαμπ. Οι φο Κατσάμπα της είχαν γυαλίσει τη πίστα κι είχαν ετοιμάσει ένα τραγουδάκι που ταιριάζει στο μενταλιτέ της. Εκεί, λικνίζοντας το λυγερό της κορμί καταφέρνει να συγκεντρώσει γύρω της πλήθος πιστών που ελπίζουν στο θαύμα. Ο Βιτορίνο κάτω από τον καυτό ήλιο μάζευε ένα-ένα τα σεντς γράφοντας εργατώρες και υπερωρίες όσο η Μακαρένα άφηνε τα υπονοούμενα στους αυτόχθονες ιθαγενείς τραγουδωντας και χορεύοντας

When I dance, they call me Macarena
And the boys, they say que soy buena
They all want me
They can’t have me
So they all come and dance beside me
Move with me
Chant with me
And if you’re good, I’ll take you home with me

Σε αυτό ακριβώς το σημείο η άλλοτε φτωχή και τίμια Μακαρένα αρχίζει να γεύεται τους καρπούς μιας παράνομης μεν αλλα αρχαίας δε δραστηριότητας, αυτή της αποπλάνησης. Η Μακαρένα αδιαφορεί παντελώς για τον ηλιοκαμμένο και εργατικότατο Βιτορίνο, ο οποίος δεν έχει λάβει ούτε μια απάντηση στα απεγνωσμένα τηλεφωνήματα του. Ο ξάδελφος Χουάν του λέει πως η αγαπημένη του τον έχει ήδη ξεχάσει και τριγυρνά με τον έναν και τον άλλο, κάτι που αποτελειώνει ψυχικά και συναισθηματικά τον Βιτορίνο ο οποίος εθεάθη να περιφέρεται ρακένδυτος και ημίτρελος στα στενά δρομάκια του Σαν Χοσέ.

But don’t you worry about my boyfriend
He’s a boy whose name is Vitorino
I don’t want him
Couldn’t stand him
He was no good so I (hahahaha)
Now, come on, what was I supposed to do?
He was out of town and his two friends were so fine

Η Μακαρένα αλλά και οι Ισπανοί Κατσάμπα πλουτίζουν ασύστολα και αρνούνται πεισματικά δικαίωμα επί των εισπράξεων 0.001% στον Βιτορίνο ο οποίος διαμαρτύρεται λέγοντας πως “το όνομα μου ακούγεται δις” για να λάβει εξώδικη απάντηση από τον δικηγόρο Λόπεζ πως “υπάρχουν και άλλοι Βιτορίνο”. Ο απελπισμένος, πρώην εν δυνάμει Θεός, παραδίνεται στη μοίρα του και ζητάει από τη Μακαρένα τουλάχιστον αν μπορεί να γυρίσει ένα ακόμα βίντεο κλιπ στο οποίο εκείνη ντυμένη σαν σέξι Κλεοπάτρα μαζί με τις 20 φιλενάδες της θα χοροπηδάνε πάνω του. Η Μακαρένα αρνείται και πάλι και τον αποχωρίζεται κλείνοντας του παιχνιδιάρικα το μάτι, σημάδι το οποίο αυτός λαμβάνει ως σήμα και ξεκινά να περιφέρεται στους δρόμους με μια τρύπια κιθάρα τραγουδώντας, “το ξέρω θα ‘ρθεις” του Μάικ Ροζάκη.

Ντριινννν…ντριιιιννν..ναι; ποιός; ποιός είναι; Ο κος. Κακούρης; Ναι εγώ είμαι. Από την Αστυνομία Ύπνου κ. Κακούρη, ξυπνήστε αλλιώς θα σας συλλάβουμε.

Γιάννης Κακούρης