Πλατό τυριών.

Π

Πέμπτη, μεσημέρι, βροχή. Ο ουρανός έχει όψη τιμωρίας, γκρίζος, γεμάτος ένταση. Εχει σύννεφα που φωτίζονται, από αστραπές που δεν ακούγονται. Τα 2 τετράποδα έχουν πάρει πανικοβάλ των 500 και έχουν κρυφτεί το ένα σ’ ένα σπιρτόκουτο, το άλλο μέσα στο βιτάμ. Περίεργο πράγμα πως ο φόβος, μας κάνει μικρούς, σε κάθε διάσταση, και ψυχική και σωματική. Που μπορεί να χωρέσει ο άνθρωπος όταν φοβάται, σε ποιά σχέση, σε ποιά συμφωνία, σε ποιό βιτάμ. Ο φόβος φυλάει τα έρμα λέει η παροιμία αλλά για τα έρμα κουβέντα. Ποιά είναι, από που είναι, τι επιθυμίες είχαν τα έρμα; Θέε μου πόσες κοσμικές απορίες έχω και πόσο σίγουρος αισθάνομαι πως ποτέ δε θα μου λυθούν.

Αν υπάρχει κάποια τρανή απόδειξη ότι το παρελθόν σε σχέση με το σήμερα μπορεί να είναι όχι απλά αστείο αλλά σχεδόν γελοίο, δε νομίζω ότι μπορεί να είναι άλλη από τα βίντεοκλιπ της δεκαετίας ‘80, ιδιαίτερα τα βίντεο κλιπ των Μίλυ Βανίλυ. Ειδικά εκείνο το κορυφαίο “girl you know is true“, στο οποίο οι δύο λάιτ παιδοβούβαλοι φοράνε σακάκια με υπερβατικές βάτες και κολάν, λες και θα παίξουν ράγκμπυ, έχει χαράξει το μυαλό μου ανεξήτιλα. Νομίζω πως αν ποτέ στη ζωή μου δω εφιάλτη,  θα δω τους Μίλυ Βανίλυ να κάνουν αυτές τις πανέμορφες φιγούρες επάνω σ’ ένα πλατό τυριών.

Ντωμεταξύ στο βίντεο κλιπ, ο Βανίλυς Α καταδιώκει μια άτυχη  νεαρή. Αρχικά είναι και οι δύο σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου από το οποίο με το ζόρι η νεαρά ξεφεύγει και εισέρχεται εν αγωνία σε ταξί. Ο Βανίλυς τη κυνηγάει και η νεαρά πάλι με το ζόρι, μέρα μεσημέρι, αναγκάζεται να βγει από το ταξί, μπας και σωθεί. Οι περαστικοί την πάπια. Εισαγγελέας δεν υπάρχει; Αστυνομία; Κανείς; Ο ταξιτζής τι έκανε;

Εφόσον η νεαρά υποκύπτει στη καταπίεση κυκλοφορεί με τους δύο Βανίλυς κι ο ένας φαίνεται να θέλει να τη κάνει πάσα στον άλλο κι όλο τριγυρνάνε οι τρεις τους ντεμέκ αγαπημένοι. Αυτή όμως ξεφεύγει και πάει στον πραγματικό γορίλα. Λυσσαλέα τη κυνηγάνε κι οι δύο σε ένα παζάρι που είχε βρεθεί η καημένη με τον πραγματικό της γκο, τον οποίο μάλλον οι αστεροστόλιστοι καλλιτέχνες εκτέλεσαν τραγουδώντας.

Το βίντεο κλιπ ολοκληρώνεται με τον καταδιώκτη Βανίλυ και το θύμα του να κρεβατώνονται στο δωμάτιο από το οποίο αρχικά η φίλτατη προσπαθούσε να ξεφύγει. Φαντάζομαι πως εκείνος της είπε, θα σε κάνω βασίλισσα κι εκείνη του απάντησε, ναι αλλά δε πηδάς καλά σαν τον άλλο που με πάει στο παζάρι για γύρο. Έτσι κι εκείνος για να την εκδικηθεί την έβαλε ν΄ακούσει 6 ώρες τραγούδια των φλώρων. Εκείνη απελπισμένη κι ανήμπορη, αδύναμη κι εξαντλημένη, αποφάσισε να κάνει λοβοτομή. Μόνη της.

Το παρελθόν, ενίοτε, είναι γελοίο και δεν αξίζει ν’ ασχολείσαι μαζί του. Οι φλώροι Μίλι Βανίλυ όπως φαίνεται κι από τα βίντεο κλιπ, που ευτυχώς ακόμα υπάρχουν για να διασκεδάζω τέτοιες βροχερές μέρες, αρχικά είχαν λάθος όνομα. Πως λέγεστε κύριοι Μίλι Βανίλυ όταν είναι προφανές ότι είστε Μίλι Σοκολάτι; Επίσης, δεκαετία του ‘90, είστε Γερμανοί ποπ σταρ, είστε έγχρωμοι,  μιλάτε τ’ αγγλικά σπαστά αλλά τραγουδάτε άψογα; Πιο φο κι από τα φολί φολί ρε φίλε.

Ευτυχώς αποδείχθηκε πως ο Θεός φυλά τον Βανίλυ αλλά φυλά και τον Σοκολάτι κι έτσι όταν αποκαλύφθηκε η φωνητική απάτη των φλώρων, όλα μπήκαν στη θέση τους.

Τα δε επικά βίντεο κλιπ, ευτυχώς είναι διαθέσιμα, ακόμα.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=RdSmokR0Enk

Γιάννης Κακούρης