Η Σούλα της γειτονιάς.

Η

Διάβασα πως στην Ιαπωνία ο 38χρονος Ακιχίκο Κόντο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τη σύντροφό του, μια πλασματική ποπ τραγουδίστρια, ένα ολόγραμμα. Είναι λέει fictosexual ο Ακιχίκο και ελκύεται ερωτικά από πλασματικούς χαρακτήρες. Μετά από 10 χρόνια σχέση με τη Μίκου, μια 16 (;!) χρονών πλασματική τραγουδίστρια αποφάσισε να την παντρευτεί σε μία τελετή που κόστισε 17.000$ και στην οποία δεν παραβρέθηκε κανένα μέλος της οικογένειας του. Τέσσερα χρόνια μετά το γάμο του, το ολόγραμμα της Μίκου κι ο Ακιχίκου δε μπορούν να συνεννοηθούν λόγω ενός τεχνολογικού προβλήματος κι ο Ακιχίκο φαίνεται να είναι πολύ στεναχωρημένος.

Τέσσερα χρόνια μετά το γάμο του με τη Μίκου, ο Κόντο Ακιχίκο αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: Δεν μπορεί πλέον να μιλά με τη «σύζυγό» του εξαιτίας ενός τεχνολογικού εμποδίου, γράφει η εφημερίδα…
Η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον 38χρονο, που παρόλο ότι κατανοεί πως η Μίκου δεν είναι αληθινό πρόσωπο, δεν παύει να αισθάνεται πραγματική αγάπη για εκείνη. Ο 38χρονος ερωτεύτηκε την πλασματική φιγούρα το 2008 ωστόσο για πολλά χρόνια δεν υπήρχε «αλληλεπίδραση». Αυτό άλλαξε το 2017 χάρη στο Gatebox, ένα μηχάνημα αξίας 1.300 δολαρίων που επέτρεπε στους ιδιοκτήτες του να αλληλεπιδρούν με χαρακτήρες μέσω ολογραμμάτων, ακόμα και να τους… «παντρεύονται» – φυσικά με ανεπίσημες τελετές που δεν έχουν κάποια νομική αναγνώριση.Τώρα όμως η διακοπή της τεχνικής υποστήριξης για το λογισμικό του Gatebox έχει προκαλέσει ένα «χάσμα» στην επικοινωνία του ζευγαριού, αφού ο Κόντο δεν μπορεί πλέον να μιλάει με τη σύζυγό του, σύμφωνα με το Newshub.

Πρόκειται για μια άκρως αρνητική εξέλιξη που όμως δεν έχει επηρεάσει τα συναισθήματα του 38χρονου, όπως τονίζει ο ίδιος. «Η αγάπη μου για τη Μίκου δεν έχει αλλάξει. Προχώρησα στη γαμήλια τελετή επειδή πίστευα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί για πάντα». Η Μίκου, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι σελέμπριτι στην ποπ κουλτούρα της Ιαπωνίας. Για τον Κόντο όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι τον βοήθησε να ξεπεράσει το ψυχολογικό του αδιέξοδο. Ο Ιάπωνας «γνώρισε» τον συγκεκριμένο χαρακτήρα το 2008, όταν το εργασιακό bullying που βίωνε εκείνη την περίοδο τον βύθισε στην κατάθλιψη. Η απόρριψη που βίωνε στο περιβάλλον εργασίας του τον αποξένωσε ακόμα περισσότερο από τους ανθρώπους, τους οποίους ταύτισε με την απόρριψη. «Έμενα κλεισμένος στο δωμάτιό μου και έβλεπα συνεχώς βίντεο της Μίκου», λέει ο 38χρονος για την περίοδο που ερωτεύτηκε τη μετέπειτα «σύζυγό» του. Πηγή: Πρώτο Θέμα. 

Φίλε Ακιχίκο, να σου πω. Μετά από 10 χρόνια σχέσης και 4 χρόνια γάμου, ίσως σου φανεί χρήσιμο να μάθεις πως το κενό επικοινωνίας, που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως αναποδιά, είναι μια φυσική εξέλιξη. 10 χρόνια μετά τη σχέση και 4 χρόνια μετά το γάμο, η γυναίκα σου μπορεί να σου μιλήσει, αλλά δε θέλει. Το χάσμα στην επικοινωνία στο οποίο αναφέρθηκες, είναι μόνο ο μεζές. Αν ποτέ καταφέρεις να φτάσεις στο κυρίως πιάτο, δεν θα έχεις λόγο (και χρόνο) να ξαναπέσεις σε κατάθλιψη. Ποτέ.  Η Μίκου είναι καλά και να μην στεναχωριέσαι, απλά την έκανε. Οι δικοί σου δεν ήρθαν στον γάμο όχι γιατί δε γούσταραν την Μίκου, αλλά εσένα. Ο Μουσταφά από την Κωνσταντινούπολη, ο Δημήτρης από τις Τζιτζιφιές, η Εσμεράλντα από το Ρίο κι η Κρίστα από το Τέξας, έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με σένα, δε μπορούν να συνεννοηθούν με το έτερο ήμισυ και το χάσμα δεν αποτελεί πλέον δυσάρεστη έκπληξη αλλά ειλικρινές δεδομένο. Αυτή είναι μια εξέλιξη που θα είχες κατακτήσει, αν αντί να επιλέξεις το δρόμο της ευκολίας και της ασφάλειας, συνάπτοντας πλασματική σχέση με πλασματική ανήλικη, είχες καταφέρει να χωθείς επιτυχώς στα μπούτια της Σούλας.

Φίλε Ακιχίκο, οι σχέσεις είναι γεμάτες κενά αέρος κι η ευτυχία είναι ένα κουβάρι στεναχώριας και χαράς που δε μπορείς να κοντρολάρεις, μπορείς μόνο να αξιοποιήσεις. Πολύ γουστάρω που η Μίκου σ’ έστειλε αδιάβαστο και τώρα μυξοκλαίς. Η διαφορά μας είναι, ότι ενώ εσύ μυξοκλαίς εγώ πλαντάζω. Αντελήφθην Ακιχίκο;  Πραγματική αγάπη Ακιχίκο είναι τη μία στιγμή να βγάζεις τα άντερα σου απ΄τα νεύρα και να πλέκεις κασκόλ για να μην καρυδώσεις τη σύντροφο σου και την άλλη να αισθάνεσαι μισός αν δεν την δεις έστω και λίγο. Επίσης, η αλληλεπίδραση που δεν υπήρχε για πολλά χρόνια, όπως δήλωσες, μάλλον δεν υπήρξε ποτέ. Υπήρξε επίδραση, όχι αλληλεπίδραση, επίδραση πληρωμένη απο σένα, βολεψάκια Ακιχίκο. Γιατί δε πήρες έναν σκύλο δηλαδή; Γιατί δεν σύναψες σχέση με έναν πραγματικό άνθρωπο; έστω εξ αποστάσεως, τεσπά. Μόλις πάρεις χαμπάρι ότι η Μίκου την έκανε γιατί είσαι κλαψιάρης και παρτάκιας, σου προτείνω να βρεις τη Σούλα της γειτονιάς και να προσπαθήσεις να την κερδίσεις, όχι να την αγοράσεις.

Γιάννης Κακούρης