Ζώνη του Λυκόφωτος.

Ζ

Μερικές μέρες νομίζω πως βρίσκομαι στη Ζώνη του Λυκόφωτος. Όποιος από αυτό το σημείο και μετά, καταλάβει σε τι αναφέρομαι, τότε μάλλον θα είναι στη κατάλληλη ηλικία για να ξέρει τι σημαίνει Ζώνη του Λυκόφωτος. Μάικλ Γαλάκος, ΥΕΝΕΔ, Πίπη Φακιδομύτη, Μάγια η Μέλισσα, Ραφαέλα Καρά, τετράγωνα των αστέρων, Πατίστας, γαριδάκια Μπόζο, Σαμάνθα Φοξ, Ρίτα Ριτάκι, καιταλοιπά.

Η Αν είναι χαμένη στη δουλειά της, η μικρή στην εφηβεία της, η μάνα της Αν στον ωκεανό της παράνοιας και η Νις την οποία φιλοξενώ, χαμένη στη δίκη του Τζόνυ Ντεπ. Την παρακολουθεί μανιωδώς αναθεματίζοντας συνεχώς την πρώην του Ντεπ και παραδίδοντας διαλέξεις για το πως αυτή η δίκη είναι κομβική και γιατί καιταλοιπά. Έχει ένα πάθος η Νις, της το αναγνωρίζω. Κάποτε είχα αναρωτηθεί αν υπάρχει ίδρυμα για κακοποιημένους άντρες, αν κερδίσει ο Ντεπ το δικαστήριο νομίζω ότι θα το κάνουν. Συγκριτικά πάντως η κακοποίηση μεταξύ φύλλων πρέπει να γέρνει δραματικά εναντίον των γυναικών, διαγαλαξιακώς αυτό γιατί και κάτι ταινίες με εξωγήινους που είχα παρακολουθήσει, μια ελαφριά διάκριση παρά το – υποτίθεται – ανεπτυγμένο πνευματικό τους επίπεδο την είδα.

Οι εξωγήινοι μοιάζουν στον Θεό και στη Μαρινέλλα, είναι παντού και πουθενά. Από αυτά τα τρία μόνο για τη Μαρινέλλα έχουμε αποδείξεις, ο Θεός είναι θέμα πίστης και οι εξωγήινοι θέμα σκηνοθέτη. Έχω βαρεθεί να ακούω, να βλέπω και να διαβάζω για εξωγήινους που φάνηκαν για λίγο εδώ και για λίγο εκεί. Ένας εξωγήινος να παίξουμε πόρτες υπάρχει; Τεσπά, μ’ εκείνα και με τ’ άλλα η ζωή μου είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε κουβέντες τύπου, “δεν έχω έχω χρόνο” Αν, “αχ δεν βρίσκω το κραγιόν μου, θα πεθάαααανω” μικρή, “εμένα δεν μ’ αρέσει” κυρία Μπι, “τι καριόλα!!” Νις.

Μερικές φορές νομίζω πως βρίσκομαι στη ζώνη του Λυκόφωτος. Μετά ξυπνάω και είμαι σίγουρος.

Γιάννης Κακούρης