Ο στροβιλισμός του Κομισάρ.

Ο

Πως λέγεστε μανδάμ; Λόλα, Λόλα Μανικιούρ απάντησε εκείνη. Το όνομα της προξένησε μια κάποια απορία στον κομισάρ Βαβά Μιλφέζ, αρχηγό του Β367 τμήματος δολοφονιών υπερπτέρυγων που είχε την έδρα του στην Ανατολική μεριά της πόλης Αζούρ. Χμμ, ας είναι σκέφτηκε, ίσως να είναι μία ακόμα ξεπεσμένη κόμισσα που προσπαθεί να εντυπωσιάσει με ένα ψεύτικο όνομα, δεν είναι η πρώτη άλλωστε. Από τότε που ξεκίνησαν οι συχνές δολοφονίες υπέρπτέρυγων σε όλη την Ανατολική περιφέρεια, τρία χρόνια πριν, η περιοχή σταδιακά βυθίστηκε σε μια άνευ προηγουμένου φθορά αξιών και οι τίτλοι των άπειρων ευγενών έχασαν μεγάλο μέρος της σημασίας και της επιρροής τους. Μόλις πριν 2 μέρες άλλωστε ο κομισάρ Βαβά συνάντησε την άλλοτε παντοδύναμη κόμισσα Πανταφάρ να πλένει τις σκάλες του Δημαρχείου. Τι κάνετε εδώ κόμισσα Πανταφάρ; ρώτησε έκπληκτος. Πλένω σκάλες είπε εκείνη φορώντας μια βελούδινη τουαλέτα η οποία σερνόταν πάνω στα σκαλοπάτια του Δημαρχείου σκουπίζοντας έτσι τα νερά της τυρκουάζ Swarovski σφουγγαρίστρας που η κόμισσα χρησιμοποιούσε.

Κυρία Μανικιούρ, φέρετε κάποιο τίτλο ευγενείας, ρώτησε ο κομισάρ; θα θέλατε ή μήπως θα έπρεπε να αναζητήσω κάποιους οικείους σας στην Αζούρ ή σε κάποια άλλη πολιτεία της επικράτειας μας; Όχι, όχι και όχι, αποκρίθηκε εκείνη. Γιατί τρεις φορές όχι κυρία Μανικιούρ, ρώτησε ο κομισάρ. Δεν φέρω κανέναν τίτλο ευγενείας, δε θέλω αλλά ούτε και πρέπει να επικοινωνήσετε με κανέναν οικείο μου στην επικράτεια σας. Άλλωστε δεν έχω κανέναν οικείο μου, ούτε στην επικράτεια σας ούτε και σε καμία άλλη επικράτεια. Ο κομισάρ Βαβά έκανε ένα μορφασμό δυσαρέσκειας και έφτυσε προς το πρόσωπο της κας. Μανικιούρ το κουκούτσι από το κεράσι που είχε στο στόμα του ελπίζοντας έτσι σ’ ένα εξευτελιστικό γεγονότο που θα συντάραζε τη βασική ύποπτο. Μπορεί να νομίζει πως είναι το τελευταίο μου κεράσι αλλά δε ξέρει πως σήμερα το πρωί πήρα από τη λαϊκή 1 τόνο, ολόκληρα, όχι σε φέτες. Αν χρειαστεί θα κάτσω απέναντι της και θα φάω 1 τόνο κεράσια και θα φτύσω όλα τα κουκούτσια στη φάτσα της, σκέφτηκε.

Πριν προλάβει να τελειώσει τη σκέψη του, έμεινε άναυδος καθώς η Λόλα Μανικιούρ έκανε μια αστραπιαία κίνηση και συνέλαβε το ιπτάμενο κουκούτσι με το στόμα της. Εκείνη τη στιγμή μια στάλα κρύου ιδρώτα κύλησε μέσα στον εγκέφαλο του κομισάρ. Είχε ακούσει από μικρό παιδί, τον θρύλο για μια κατάσκοπο που είχε υπερφυσικές δυνατότητες με τα κεράσια. Ο κομισάρ Βαβά για λόγους ασφαλείας αποφάσισε να κάνει 100 βήματα πίσω. Όση ώρα ο κομισάρ οπισθοχωρούσε,  η Λόλα Μανικιούρ είχε το κουκούτσι στο στόμα της και έκανε σέξυ μορφασμούς με τη γλώσσα, τα χείλη και τα μάτια, προς τον κομισάρ Βαβά. Ποιά νομίζεις πως είσαι; Η Σάρον Στόουν στο βασικό ένστικτο; Ναι, ακριβώς αυτή νομίζω ή αυτή θα ήθελα να ήμουν, απάντησε η Λόλα Μανικιούρ. Δεν έχει σημασία τι νομίζεις ή τι θα ήθελες, σημασία έχει πως δεν εισαι και δεν μπορείς να είσαι. ούρλιαξε ο κομισάρ ενώ μια δεύτερη σταγόνα κρύου ιδρώτα κύλησε πάλι μες στον εγκέφαλο του. Και γιατί παρακαλώ νομίζεις κομισάρ πως δε μπορώ; Γιατί εσύ, σε αντίθεση με τη Σάρον Στόουν, έχεις ένα πόδι. Η Λόλα Μανικιούρ φάνηκε να εκνευρίζεται με τη παρατήρηση του κομισάρ και προσπάθησε να κρύψει με τα χέρια της την απουσία του αριστερού της ποδιού. Δε φταίω εγώ που δεν έχεις φαντασία, υπέρβαρο νοητικά υπανάπτυκτο τέρας του δημοσίου συμφέροντος. Ο κομισάρ σιώπησε κι έκανε νόημα προς τον ιπτάμενο βοηθό του για λίγο νερό.  Κυρία Μανικιούρ, σας παρακαλώ πολύ, βρισκόμαστε ήδη στο 4ο λεπτό της ανάκρισης, είστε η βασική ύποπτη για τη δολοφονία του ροζ υπέρπτέρυγου που σύχναζε στο σπίτι του Φρούραρχου Φανφάν και τα τελευταία 3.267 χρόνια που είμαι αρχηγός του Β367 κανείς ύποπτος δεν άντεξε περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα δίπλα μου. Εννοείται τη μυρωδιά, να υποθέσω; ρώτησε η Λόλα Μανικιούρ. Ακριβώς! στρίγγλισε ο κομισάρ Βαβά.

Κυρία Μανικιούρ μην με αναγκάσετε να στρίψω τις τρίχες από τα μουστάκια μου προκαλώντας θορύβους που θα σας κάνουν να υποφέρετε και έτσι να μαρτυρήσετε τα πάντα. Στο άκουσμα του “στρίψω τις τρίχες από τα μουστάκια μου” ακούστηκε ένα τεράστιο σούσουρο κι ακολούθησε ο δυνατός ήχος από 1.345.231 πόρτες που έκλεισαν δυνατά και ερμητικά. Στους διαδρόμους και τους ορόφους του τμήματος Β367 ξεκίνησε να πλανάται σα ψίθυρος επικίνδυνος ή σαν απειλή θανατηφόρα, η φράση “θα στρίψει τα μουστάκια του, θα στρίψει τα μουστάκια του”.

Να μαρτυρήσω τα πάντα; έτσι είπατε κομισάρ Βαβά; Μα τι γελοίος που είστε! Τι άραγε μπορείτε να ξέρετε εσείς, ένας υπηρέτης μισθοφόρος, για τα πάντα; Κομισάρ Βαβά σήμερα το πρωί αγοράσατε 1 τόνο κεράσια και προηγουμένως είχατε την σκέψη να τα φάτε όλα και να μου φτύσετε τα κουκούτσια στο πρόσωπο, σωστά τα λέω κομισάρ; Τρίτη στάλα κρύου ιδρώτα στον εγκέφαλο του Κομισάρ, μα πως μπορεί να το ξέρει, αναρωτήθηκε. Κομισάρ Βαβά, αν ποτέ καταφέρετε να φάτε 1 τόνο κεράσια θα πεθάνετε. Ο κομισάρ Βαβά γούρλωσε τα μάτια του και άνοιξε το στόμα του, γιατί; ρώτησε ξαφνιασμένος. Γιατί ο μικροσκοπικός φυλλοβόλος εγκέφαλος σας είναι δυσανάλογος με το υπερτροφικό σας στομάχι και τον ισοπεδωτικό σας οισοφάγο. Ο κομισάρ ξαφνιάστηκε από τις δυσνόητες τούτες λέξεις και για λόγους ασφαλείας έκανε άλλα 100 βήματα πίσω,

Ύστερα, παρά την απόσταση που είχαν αποκτήσει, αποφάσισε να την κοιτάξει βαθιά μέσα στα μάτια μήπως και μπορέσει να ξετρυπώσει το μυστικό τής γενναιότητας της μπροστά στη φρικτή του φήμη. Εστιάζοντας το βλέμμα του στο δικό της πρόσεξε για πρώτη φορά πως το ένα της μάτι ήταν ροζ και το άλλο πράσινο. Τα μάτια της φαίνεται να κάνουν ένα στροβιλισμό, ήταν το τελευταίο πράγμα που σκέφτηκε.

Γιάννης Κακούρης